Een nieuw bedframe uitkiezen kan nog best een opgave zijn. Je wilt natuurlijk gaan voor een frame wat past bij de rest van de badkamer, maar ook een die past bij jouw smaak. Een houten bedframe is er een die past bij een hele hoop verschillende interieurs. We gaan je laten zien waarom je het beste kunt kiezen voor een houten bedframe.

Een houten bedframe

Een houten bedframe is natuurlijk een bedframe wat gemaakt is van een hout materiaal. Hout is een product wat we veelal terug zien in meubels, maar ook vooral in bedden. Dat komt omdat hout een heel veelzijdig materiaal is. Zo zijn er al een hele hoop verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor het maken van meubels. Denk bijvoorbeeld aan eikenhout of beukenhout, materialen die we al een hele lange tijd mee zien gaan, maar ook nieuwere toevoegingen zoals steigerhout. Dat hout zoveel en al zo lang gebruikt wordt voor het maken van meubels heeft natuurlijk verschillende redenen, naast dat het een veelzijdig product is. We gaan je laten zien waarom de keuze voor een houten bedframe een goede keuze is.

Slaapkamer

De voordelen van een houten bedframe

Een groot voordeel aan hout is dat het tijdloos is. Zo zal het in een interieur anno nu mooi staan, maar kun je er ook vanuit gaan dat het bedframe er over een aantal jaren nog steeds in past. Daar komt ook bij dat je hout op verschillende manieren kan aanpassen. Het is een materiaal wat zich gemakkelijk laat veranderen. Je kunt het materiaal namelijk met verf een andere kleur geven, maar ook bijvoorbeeld door het in de olie te zetten of door het te schuren en te lakken. Dit maakt dat hout verschillende uitstralingen kan hebben zonder dat je hiervoor een nieuw frame moet kopen. Een ander voordeel aan hout is de prijs. Het is een product wat vaak een stuk goedkoper is dan andere materialen. Dat komt omdat hout als grondstof vrij gemakkelijk verkrijgbaar is. Uiteraard zit er wel verschil in het soort hout wat je wilt aanschaffen, maar wanneer je zoekt naar een goedkoper materiaal, is hout een aanrader. Als laatste voordeel kijken we naar duurzaamheid. Hout is een product wat lang mee gaat en wat dus ook duurzaam is. Je draagt dus ook nog je steentje bij aan het milieu met een houten bedframe.

Een houten bedframe bij Emob

Zoek je een nieuw bedframe dan is hout dus zeker de moeite waard om te overwegen. Je vindt houten bedframes bij Emob net als alle andere soorten bedden. Op die manier kun je de beste keuze maken voor een nieuw bedframe in jouw slaapkamer.