De maand december belooft elk jaar weer een feestmaand te zijn. Een maand vol met gezelligheid, lichtjes, cadeaus en lekker eten. De meesten van ons kijken uit naar de kerstperiode en de gezelligheid die erbij hoort. Niet alleen kerst, maar ook Sinterklaas en oud en nieuw zijn belangrijke dagen in deze maand. Maar naast deze feestdagen zijn er ook genoeg andere evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. In deze blog bespreek ik de leukste evenementen in de maand december.

1. Winter Efteling
De Winter Efteling is een sprookjesachtige beleving en het perfecte uitje voor de kerstperiode. Het attractiepark is omgetoverd tot een winterlandschap met veel lichtjes, ijsbanen en sneeuw. Daarnaast zijn er veel kerstbomen, winterse decoraties en optredens van winterse karakters die in het park rondlopen. Het park is elke dag geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

2. Lichtjesavond Delft
Delft is tijdens deze periode prachtig verlicht met duizenden lichtjes en kerstversiering. De binnenstad van Delft wordt omgetoverd tot een winterwonderland en op de Lichtjesavond wordt dit allemaal nog spectaculairder. Tijdens deze avond wordt er een grote kerstboom verlicht en zijn er verschillende muziek- en dansoptredens. Het evenement wordt altijd druk bezocht en is gratis toegankelijk.

3. Dickens Festijn Deventer
Jaarlijks vindt in Deventer het Dickens Festijn plaats. Op dit evenement komt het 19e-eeuwse Engeland tot leven. De straten van Deventer zijn versierd met kerstverlichting en er lopen vele acteurs rond die figuren uit de boeken van Charles Dickens spelen. Je kunt op het evenement heerlijk rondslenteren, genieten van de gezelligheid en je laten onderdompelen in de sfeer van de 19e eeuw.

4. Amsterdam Light Festival
Het Amsterdam Light Festival is een jaarlijks terugkerend festival waarbij Amsterdam verandert in een openluchtmuseum van lichtkunstwerken. De grachten van Amsterdam zijn versierd met lichtsculpturen die worden gemaakt door internationale kunstenaars. Het festival is ook te beleven via rondvaarten door de grachten. Hierbij leer je over de kunstwerken en hun betekenis. Het festival duurt van eind november tot en met eind januari en is voor iedereen gratis toegankelijk.

5. Gouda bij Kaarslicht
Gouda bij Kaarslicht is een kerstevenement dat jaarlijks plaatsvindt in de binnenstad van Gouda. De stad wordt verlicht door duizenden kaarsen en er is veel live muziek en entertainment. Verschillende koren treden op, er is een kerstmarkt en op de Markt staat een grote kerstboom die verlicht wordt. Het hoogtepunt van de avond is de ontsteking van de vele kaarsen in en rond de Sint-Janskerk.

Er zijn veel leuke evenementen te bezoeken in de maand december. Naast de bekende feestdagen, zijn er genoeg activiteiten om te ondernemen. Van gezellig rondslenteren over de kerstmarkt tot genieten van prachtige lichtsculpturen in Amsterdam. Er is voor ieder wat wils en het is de perfecte manier om helemaal in de kerstsfeer te komen. Dus, zet de data alvast in je agenda en ga eropuit om te genieten van al dat al deze evenementen te bieden hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *