Reclame maken door middel van adverteren op verschillende media kanalen is de afgelopen jaren een erg populaire manier van marketing geworden. Het kan echter vrij overweldigend zijn om te beslissen op welke kanalen je moet adverteren. Met zoveel opties kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen en welke kanalen het beste passen bij jouw product of dienst. In dit artikel zullen we een aantal van de beste kanalen bespreken en welke doelen deze het beste dienen.

1. Sociale media kanalen
Sociale media is niet alleen een gratis manier om jouw merk te promoten, maar het is ook een geweldige manier om betaald te adverteren. Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn zijn allemaal sociale media platforms die adverteren mogelijk maken. Facebook en Instagram bieden advertenties aan op basis van jouw locatie, interesses en leeftijdsgroep. LinkedIn richt zich meer op B2B-advertenties en biedt verschillende advertentiemogelijkheden, zoals sponsored content, InMail-advertenties en display-advertenties. Twitter heeft verschillende opties voor advertenties, zoals promoted tweets en promoted accounts. Sociale media-advertenties zijn meestal goedkoper dan andere kanalen en worden gemeten aan het aantal klikken, weergaven of interacties.

2. Search engine advertising (SEA)
SEA is een soort betaalde advertentie waarbij advertenties verschijnen op de zoekpagina’s van zoekmachines zoals Google, Yahoo of Bing. Wanneer iemand een zoekopdracht invoert, wordt jouw advertentie weergegeven op basis van de gebruikte zoekwoorden. Er zijn verschillende soorten zoekmachineadvertenties, zoals Google Ads en Bing Ads. SEA is meestal gebaseerd op een kosten-per-klik (CPC) of kosten-per-mil (CPM) model.

3. Display advertising
Display advertenties zijn advertenties die worden getoond op websites van derden, zoals blogs of nieuwswebsites. Display-advertenties worden vaak weergegeven in de vorm van banneradvertenties en beschikken over afbeeldingen en tekst om te adverteren. Google Ads is ook beschikbaar voor display-advertenties, inclusief Google AdSense, waarmee website-eigenaren een deel van hun advertentieverkoop kunnen overdragen aan Google in ruil voor het weergeven van advertenties op hun website(blog of nieuwswebpagina).

4. Affiliate marketing
Affiliate marketing is een vorm van adverteren waarbij een adverteerder betaalt voor een bepaalde actie. Bijvoorbeeld als iemand op jouw affiliate link klikt en vervolgens een aankoop doet, ontvangt de adverteerder daarvoor een commissie. Dit is een win-win situatie voor zowel de adverteerder als de affiliate, omdat beide partijen uit de deal kunnen profiteren. De meeste affiliate marketing wordt gedaan via websites, blog posts, email marketing of social media.

5. Outdoor Advertising
Outdooradvertenties dekken alle buitenproducten, zoals billboardadvertenties, bushalteadvertenties, banners op gebouwen en vele andere. Outdoor adverteren is de oudste en meest gevestigde vorm van adverteren. Het wordt nog steeds veel gebruikt omdat het een grote en diverse doelgroep bereikt. Het doel van buitenreclame is vaak om het merk te promoten en te versterken en bewustzijn te genereren.

Het adverteren op verschillende media kanalen kan helpen om jouw merkbekendheid te vergroten, nieuwe klanten aan te trekken en jouw ROI te verhogen. Elke adverteerder moet beslissen welke kanalen het beste passen bij hun budget en doelgroep. Dit artikel geeft vijf verschillende kanalen om jou te helpen beslissen. Of het nu gaat om sociale media advertenties, outdoor advertenties, SEA, Display advertenties of affiliate marketing, het doel is om jouw merk te promoten en meer mensen te bereiken. Bepaal welke kanalen het best passen bij jouw product of dienst en maak er een succesvolle campagne van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *